Мусс из черной смородины

0 / 5 (0 голосов)

Мусс из черной смородины
Мусс из черной смородины
Ароматный сладкий мусс из черной смородины со сливочным послевкусием – идеальное блюдо для десерта. Он воздушен и легок, несмотря на нежную текстуру, мусс довольно сытен и его много не съешь. Однако такое лакомство – отличная альтернатива магазинному мороженому, особенно в летнее время. В зимнее время, когда мороженое не так актуально, мусс можно подать сразу же после приготовления, не охлаждая его. Тогда и маленькие дети смогут насладиться его вкусом.

Однако десерт не только вкусный, но еще и очень полезный, ведь взбитые сливки соединяются с ягодным пюре, не прошедшим термическую обработку. В пюре полностью сохраняется витамин С, препятствующий заболеваниям простуды и ОРВИ. Сливки используйте кондитерские, а не обычные магазинные.

Ингредиенты

Мусс из черной смородины
Мусс из черной смородины

  • 200 мл сливок жирностью 26 %
  • 100 г сахарного песка
  • 200 г черной смородины

Приготовление

Мусс из черной смородины
Мусс из черной смородины
1. Охладим кондитерские сливки в холодильнике, так как теплые сливки при взбивании быстро превращаются в сливочное масло. Перельем их в чашу кухонного комбайна или в высокую чашу с бортиками, если будем взбивать сливки миксером. На самой высокой скорости взобьем все содержимое емкости примерно 4-5 минут, следя за консистенцией сливочного продукта.

Мусс из черной смородины
Мусс из черной смородины
2. Черную смородину промоем в воде, удалим с ягод хвостики и откинем на дуршлаг, удаляя лишнюю жидкость. После чего пересыплем в чашу измельчителя. Добавим сахар и отпюрируем в течение 3-5 минут. Можно воспользоваться и погружным блендером, если измельчителя нет в наличии.

Мусс из черной смородины
Мусс из черной смородины
3. Смородиновое пюре переместим в чашу со взбитыми сливками. Примерно соотношение взбитых сливок и пюре должно составлять 2 : 1. Но именно взбитых сливок – их объем после взбивания увеличивается в два раза.

Мусс из черной смородины
Мусс из черной смородины
4. Еще раз взобьем все на высокой скорости, но уже в течение 1-2 минут. Пюре подарит взбитым сливкам свой цвет и аромат.

Мусс из черной смородины
Мусс из черной смородины
5. Выложим приготовленный мусс из черной смородины в креманки или пиалы, в стаканы или чашки, охладим в холодильнике или сразу же подадим к столу. Украсим по желанию.

Комментировать

Источник: nakormi.com

17 комментариев

  1. Maricela Ответить

    Hello, I enjoy reading through your post.
    I like to write a little comment to support you.

  2. Lindsey Ответить

    My buddy as well as I have actually been discussing individual blogs and on-line journaling. She feels that personal feelings and such should not expressed in such open discussion forums. I see not a problem with it. Share your thoughts:. 1. Do you blog or journal?. 2. Do you prefer in person expression of sensations over written interaction?.

  3. Zachariah Randles Ответить

    Best Etsy logo design services for businesses looking for logo design. Get your Etsy logo designed professionally at affordable price.

  4. Richie Ответить

    Hi there would you mind stating which blog platform you’re working with?
    I’m planning to start my own blog soon but I’m having
    a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.

    P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

  5. Togelsumo Ответить

    782114 754551We supply you with a table of all of the emoticons that can be used on this application, and the meaning of each symbol. Though it might take some initial effort on your part, the skills garnered from regular and strategic use of social media will create a strong foundation to grow your business on ALL levels. 485060

  6. Elma Ответить

    Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.

    You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving
    us something informative to read?

  7. Penney Ответить

    Greetings from California! I’m bored at work so I decided to check
    out your blog on my iphone during lunch break. I love the info you provide here and
    can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone
    .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful blog!

  8. Yetta Ответить

    The other day, while I was at work, my cousin stole my
    apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad
    is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

  9. Jerald Ответить

    It’s truly very complex in this busy life to listen news on TV, so I simply use web for that reason, and
    get the hottest information.

  10. Shoshana Ответить

    Thank you for any other informative site. The place else
    could I get that type of info written in such an ideal
    manner? I have a challenge that I’m just now running on, and I’ve been on the look out for
    such information.

  11. Mei Ответить

    Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you can be a great author.I will remember to bookmark your
    blog and will often come back from now on. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice holiday weekend!

  12. Spencer Ответить

    I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or
    weblog posts in this sort of area . Exploring in Yahoo
    I ultimately stumbled upon this website. Reading this info
    So i am glad to express that I have an incredibly good uncanny feeling I found out just
    what I needed. I such a lot undoubtedly will make sure
    to do not fail to remember this website and provides it a look regularly.

  13. Marcy Ответить

    Hello, its good paragraph concerning media print,
    we all be familiar with media is a impressive source of data.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четырнадцать − десять =

5 × 5 =